Categories

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Kunskap från projekt till verksamhet

En del verksamheter brottas med problemet att få tillgång till den kunskap som kommer fram i olika projekt. En del projekt brottas med problemet att verksamheten inte tar till sig den kunskap som kommer fram i projektet. En del av detta belyses i en avhandling som ComputerSweden skriver om i en artikel, ”Därför kraschar ditt projekt”. I artikeln skrivs det om svårigheter och konflikter kring hur kunskapsöverföringen ska ske när projekten är klara, samt att det gäller inte bara att medarbetarna har kunskaper – de måste också kunna använda dem.

De fem tips som redovisas i artikeln tycker jag är väl tekniska. Jag tycker att man glömmer det enkla, nämligen att se till att involvera verksamheten  i projektet. De som ska praktisera projektresultatet ska vara delaktiga genom hela projektet i avstämningsmöten, direkt projektarbete etc. Sedan gäller det också att få dem engagerade, då projektet trots allt blir en störning i deras normala arbetsuppgifter.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>