Categories

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Kunskap från projekt till verksamhet

En del verksamheter brottas med problemet att få tillgång till den kunskap som kommer fram i olika projekt. En del projekt brottas med problemet att verksamheten inte tar till sig den kunskap som kommer fram i projektet. En del av detta belyses i en avhandling som ComputerSweden skriver om i en artikel, ”Därför kraschar ditt projekt”. I artikeln skrivs det om svårigheter och konflikter kring hur kunskapsöverföringen ska ske när projekten är klara, samt att det gäller inte bara att medarbetarna har kunskaper – de måste också kunna använda dem.

Ansvaret att förstå

Nättidningen foretagande.se har en artikel kallad ”Stora problem med IT-projekt”. Frånsett att jag är lite allergisk mot svepande formuleringar som utan källhänvisning refererar till ”sanningar” (såsom ”25 procent av alla större it-utvecklingsprojekt havererar” etc) så pekar författaren, Magnus Brorsson, på en del intressanta punkter.

1. Gör en ordentlig kravspecifikation. Ja, det menar jag är nödvändigt i alla projekt.

Intro till bloggen

På bloggen Praktisk projektledning kommer det att publiceras en projektledares tankar om projektledning, ledarskap och kanske livet överhuvudtaget.

Känn er välkomna att i Gästboken dela med er av tankar och idéer liksom att skapa debatter!

På sajten Praktisk Projektledning finns en del tips och råd i mer konkret format, titta gärna in där!